viernes

Visita al CEIP Centcelles (17 de març)


La visita al CEIP Centcelles hem va semblar molt interessant.
Aquesta és una escola que tot i que està situada en un barri petit i amb un alt índex d'immigració, està molt sol·licitada ja que es treballa de forma diferent a la resta d’escoles primaries; utilitza les noves tecnologies com a font primària per desenvolupar qualsevol tasca docent.

Pot ser, un fet que els destaca i que els hi facilita alhora, és que la gran majoria del professorat que hi ha treballant en aquesta escola no supera els 35 anys. D'aquesta manera, podem dir que els hi és més fàcil aplicar les noves tecnologies dins l'aula.
Cal dir que els alumnes són els principals beneficiaris de tot aquest procés ja que des de ben petits són autosuficients i desenvolupen capacitats informàtiques que seran de gran importància per al seu futur.

Gràcies a la subvenció que l’escola reb del departament d’educació, poden gaudir de tot tipus de material didàctic interactiu, com són les pissarres digitals, ordinadors portàtils,... però a més, el centre disposa d'un blog, en comptes d'una web, ja que d'aquesta manera es facilita la interacció amb les famílies i les fa partíceps també del desenvolupament docent. a més des d'aquesta adreça electrònica, els pares poden veure en tot moment què és el que estan fent els ses fills dins l'escola.

Només dir que em va agradar molt l'experiència però crec que encara fa falta abançar molt en aquest tema, ja que moltes de les escoles no disposen ni de la meitat de recursos que aquesta. És una llàstima que molts nens es perdin aquestes experiències però també és una llàstima que sigui tan car poder accedir a elles.

No hay comentarios:

Publicar un comentario